Εμβολιασμοί Ρομά

Με συνεχόμενες δράσεις και παρεμβάσεις, το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κατερίνης συμβάλει έμπρακτα στην εκπαίδευση και συμπερίληψη των τοπικών κοινοτήτων

Ένας από τους πιο ενεργούς δήμους στην Ελλάδα σχετικά με την ενσωμάτωση, εκπαίδευση και στήριξη των Ρομά, είναι ο Δήμος Κατερίνης. Από τις αρχές του έτους σχεδιάζει και υλοποιεί, με μεγάλη επιτυχία, δράσεις που αφορούν την τοπική κοινότητα Ρομά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τοπικός καταυλισμός καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της Covid19. Η επιτυχία οφείλεται στην ενημέρωση γύρω από τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και στην τακτική επίσκεψη κλιμακίων του ΕΟΔΥ, από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και του Κέντρου Υγείας Κατερίνης για τη διενέργεια του εμβολιασμού.

Παράλληλα, διοργανώνονται συζητήσεις, ενημερώσεις και εργαστήρια για τα μέλη της κοινότητας γύρω από θεματικές που εμπλουτίζονται συνεχώς, όπως: το περιβάλλον, η υγεία, τα έμφυλα ζητήματα, ο πολιτισμός, η διατροφή, η διαβίωση με τα ζώα κλπ.

Μεγάλο βάρος δίνεται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των παιδιών που αποτελούν το μέλλον. Με εκπαιδευτικά ταξίδια και επισκέψεις σε μουσεία και βιβλιοθήκες επιτυγχάνεται η επαφή με τα πολιτιστικά αγαθά και η καλλιέργεια ενδιαφέροντος για τον κόσμο της τέχνης και των γραμμάτων, ενώ δράσεις όπως ο καθαρισμός των ακτών συμβάλλουν στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής ταυτότητας.

Σημαντική είναι η εξωστρέφεια που σημειώνεται με την προβολή των δράσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση άλλων τοπικών αρχών και κοινωνικών ομάδων.

Μπορείτε να δείτε, αναλυτικά, όλες τις δράσεις του Δήμου Κατερίνης από την επίσημη ιστοσελίδα και τον λογαριασμό στο Facebook του Κέντρου Κοινότητας.